Vanden Plas – Live & Immortal


Inmiddels is het Duitse prog metal act Vanden Plas uitgegroeid tot een van de betere prog acts van Europa. De band uit Keiserslautern kent inmiddels genoeg albums om een vette show te maken. Dat doet men dan ook in hun hometown.

Het is dan ook een stukje geschiedenis wat de band weet te schrijven. Met dit album legt de band hun live kwaliteiten vast en horen we een heerlijk overzicht van deze band.  De afgelopen jaren weet de band met The Chronicles of the Immortals 1 en 2, en The Ghost Xperiment 1 en 2 de tijd wel te vullen.

Met soms wat te lang, uitgesponnen songs als ‘How Many Tears’, ‘Diabilica Comedia’ en het ruimt 1 minuten durende ‘The Final Murder’ zijn heerlijke songs als het gaat om de progrock of  -metal. De afwisseling van intiem naar bombastisch, dreigend naar melodieus, het zit er allemaal in. Deze heren weten hoe en waar de afwisseling moet liggen.

Zo is het ‘Scarlet Flower Sky’ even sfeervol als de klassiekers van de band ‘Christ O’ van hun concept album over het boek De Graaf van MonteCristo, ‘Postcard To God’ en ‘Iodic Rain’.

De gitaren van Stephan Lill zijn overal al even ruw en zang van Andy Kuntz is al even heerlijk. Het is dan ook een mooi overzicht van de band en een document dat hopelijk niet het laatste deel van de band is. Vaak zien we na live albums van alles met een band gebeuren. 

16 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »