Vance Joy – In Our Own Sweet Time


De singer-songwriter James Keogh weet onder zijn artiestennaam Vance Joy hoge ogen te scoren met de songs ‘Riptide’. Het nummer kwam in de IKEA reclame, Taylor Swift coverde het en de talentenjachten werden overspoelt met dit numer. Inmiddels is dit alweer een tijd geleden en komt hij nu zijn derde album In ‘Our Own Sweet Time’.

Het recente album Nation of Two scoorde al goed in Nederland en dan is de verwachting voor dit album groot.  Met producer en songwriter voor de rock met acts Shinedown, Halestorm en Pop Evil weet Vance Joy nu een mooie weg te vinden in de indie poprock. De nadruk ligt op de singer-songwriters pop. Het openingsnummer ‘Don’t Fade’ en daaropvolgende ‘Solid Ground’ zijn voorzichtige songs en met de single ‘Missing Piece’ die hij met Imagine Dragons, Taylor Swift en Shawn Mendes producer Joel Little maakt, is dit meer pakkende pop. Hitgevoelig net als het zomerse ‘Catalonia’ en ‘Clarity’.

Het is dan ook niet vreemd dat we deze man wellicht komende zomer meer gaan horen en zien. De songs zijn pakkend en het zijn meezingers. Zelfs de singer-songwriter songs zijn pakkend genoeg om een festivalweide te kunnen boeien. 

10 juni 2022
In dit bericht:
Translate »