De singer-songwriter van toen. De man die met THEM het wereld beroemde GLORIA maakte weet als solo artiest prachtige platen te maken. Inmiddels is de Noord- Ierse man alweer 78 jaar en doet hij het nog steeds. Na een periode van jazz album gaat hij terug naar de rock and roll.

Nieuwe stijl

Het 45ste album is dan ook een  cover album geworden. De rock and roll van toen, brengt voor de man wellicht veel herinneringen met zich mee. Toch wist hij toentertijd een ander geluid te produceren. Nu komt hij met de ‘Blueberry Hill’ van Fats Domino, ‘Lucille’ en de ‘Shake Rattle and Roll’. Good old rock and roll classics die afgewisseld worden met Bye Bye Johnny’,  ‘Two Hound Dogs’ en ‘Flip Flop and Fly’ .

Bijna 80 en terug in de tijd

Van de Man weet de beetjes van de vloer te krijgen en de rock a billy sound weer doen herleven. De vraag is of het aansluit bij de fans en of er nog zieltjes te winnen zijn. Het maakt de man niets uit. Van Morrison gaat altijd zijn eigen weg en dat is nu de rock and roll van toen. Van Chuck Berry en van the Everly Brothers. Al is het nog zo oud, het zijn nog steeds lekkere songs die nu in een nieuw jasje gezet.

7 november 2023
In dit bericht:
Translate »