De Britse hardrock act Uriah Heep bestaat 50 jaar en leveren met Chaos and Colour hun 25ste album. Deze band behoord tot de grondleggers van de hardrock. Oprichter van de band Mick Box is nog enig bandlid van origine. De rest van de bandleden zijn inmiddels overleden. De naam is een figuur uit David Copperfield, een boek van Charles Dickens.

Beroemde bandleden

Wie boven de 40 jaar kent niet de classic rocksongs ‘July Morning’, ‘Stealing’ en ‘Easy Living’. Songs die in te Top 2000. Songs met een van de beste rockzangers David Byron. De band waar de bassisten van Trevor Bolton (David Bowie Ziggy Stardust and the Spiders), John Wetton (King Crimson, Roxy Music, Asia), drummer Lee Kerslake (Ozzy) en Chris Slade (AC/DC) en toetsenist van het eerste uur Ken Hensley en later John Sinclair (Ozzy, Savoy Brown en Spinal Tap). 

Muzikanten die voor en door Uriah Heep het succes weer mochten ervaren. Het live album uit 1973 blijft een van de betere rock live albums.

Chaos and Colour

De titel van dit album zegt veel. Het doet aan als een terugblik in de UH tijd en geeft de huidige tijd weer. Met een good old classic rocksound van ‘Save Me Tonight’, ‘Silver Sunlight’ en ‘Hail The Sunrise’ en weet de huidige band met voormalig praying Mantis zanger Bernie Shaw, die sinds 1995 met UH tourt, een vertrouwde sound voortbrengt.
Met ‘The Age of Changes’h reflecteert de band de relaties kent het nummer lekkere gitaar en keyboard solos. De ballad ‘One Nation One Sun’ weerspiegeld het positieve van Box en co over de gehele wereld. Harmonie en vrijheid staat centraal voor de band die als eerste westerse Rockband in Moskou live mocht spelen. Het was is 1987.
Het album eindigt zoals we deze van oudsher band kennen. Het geluid van het orgeltje dat door Hensley in de rock is geïntroduceerd, in combinatie van de gitaarsound van Box. Shuffeltje van de drums eronder en daar gaan we! Terug naar waar het begon “Closer To Your Dreams’.

Populariteit

De band is nog steeds populair in Duitstalige landen waar het laatste album Living in A Dream de top tien van albums bereikt. Dat is in Nederland iets minder, maar wil niet zeggen dat het een goed album is! 

Mick Box en Bernie Shaw zullen in april in Duitsland schitteren met Rock meets Classic tour. 

 

25 januari 2023
In dit bericht:
Translate »