Vanaf de eerste klanken dat de UMO op de plaat zette was het voor integrerend naar wat men aan het doen was. De elektronica met de niet altijd even kloppende beats, maar toch ook weer strak en pakkend waardoor het in het geheel allemaal weer bij elkaar komt.

Het maakt deze psychedelische band uit Nieuw Zeeland al even spannend als nieuwsgierig. De albums zullen voor velen eerst een beproeving zijn en wellicht na een halve ronde aan de kant worden gelegd. Toch zijn de meerdere draaiuren voor deze band wel nodig en dan loont het zeker de moeite.
De mix van jazz pop psychedelische rock met een hypnotische herhaling brengt ons in ‘The Garden’ van dit vijfde album. Het nummer ‘Weekend Run’ verscheen al eerder op single en gaf men in  oktober 2022 al een voorzet op wat komen ging. Nu is het er en nog even verrassend met de scherpe sound in de ‘Guilty Pleasures’ als de toegankelijkheid in ‘The Widow’ en ‘Layla’, of ging het hier om dezelfde persoon.
Met de lekkere beat van ‘That Life’ en het heerlijke gitaarspel van ‘The Beach’ weet UMO iets van toegankelijkheid te brengen in de ingewikkeldere songs.

Voor de liefhebbers die even iets meer diepgang willen dan alleen de luchtige popsound of de indie sound met veel gitaar werk is dit zeker een aanrader. Het mag ook geen verrassing zijn dat deze band zich laat horen op jazz als popfestivals voor het lopende jaar. Ze geven met dit album een prima Vi-sitekaartje!

20 maart 2023
In dit bericht:
Translate »