De Amerikaanse hardrock band Ugly Kid Joe verraste in de jaren 90 met hits als ‘Cats in the Cradle’ en ‘Everything About You’ van het album America Least Wanted. De band wist geen succesvol album na dit succes te produceren en werd van het label geknikkerd. Uiteindelijk stopt de band. Toch wist zanger Whitfield Crane weer een band met zijn oude maatjes Klaus Eichstad en Cordell Crockett te vormen.  Er verschijnt een album in 2015 ‘Ugly Than The Used To Be’. Daarna werd het weer stil.

Nu weet de band verrassend mooie songs te maken waaronder het ‘Everything’s Changing’, ‘KIll The Pain’ en het funky ‘Up In The City’. Het zijn songs die in de basis van een akoestische gitaar zijn gemaakt, al weet de band nog steeds lekker te keer te gaan met ‘That Ain’t Livin’’ en ‘Dead Friends Play’ dat als ode voor Black Sabbath is gemaakt.

Met de liefde voor The Kinks is het bekende ‘Lola’ opgenomen. De band weet het dicht bij het origineel te houden waardoor het als het geremasterd fris klinkt.  De band weet het verrassend lekker album te eindigen met het ‘Long Road’. Daar waar de die hardrockers iets steviger van de heren hadden verwacht, zullen teleurgesteld worden. Het is een mix van popsongs met rock geworden. Al staat hier potentiële hits op.
 

22 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »