De Britse band UB40 wist 45 jaar geleden hun album te presenteren. De band was een samenstelling van werkeloze vrienden die iedere maand hun briefje UB40 moesten inleveren bij de Britse UWV. Inmiddels is het een succes geworden en nadat de band gesplitst is zijn er nu 2 UB40s. Een met de originele zanger en een zonder.

De laatste bestaat uit meerdere oud leden en houdt daarom de naam aan. Dit is dan ook het jubileum album waar Matt Doyle de zangpartijen voor zijn rekening neemt.
Maar het album kent de classic songs waaronder ‘Food For Thought’, ‘Tyler’ en ‘King’. Het zijn  de songs van de beginperiode voordat de commerciële popreggae om de hoek kan kijken. ‘Red Red Wine’ van Neil Diamond wordt inmiddels gezien als een song van UB40 en ‘Cherry Cherry Baby’ wiegt een groot publiek mee. Het is de kern van het probleem binnen deze band. Deze sound was niet de kern van de band, maar het smaakte naar meer. Met dit album is het bewijs dat men het 45 jaar heeft uitgehouden en zijn er 2 nieuwe songs aan toegevoegd. Het ‘Home’ en ‘Gimme Some Kinda Sign’ past in de UB40 sound van de huidige tijd.

Het is allemaal wat gladder en gepolijst. Toch zijn het prima songs voor zomer en is de white reggae voor velen prima te proeven.

28 april 2024
In dit bericht:
Translate »