U.D.O. – Game Over


De zanger Udo Dirkschneider was jarenlang het boegbeeld en het geluid van de Duitse metalact Accept. Voordat het de naam Accept meekreeg ging de band onder de naam Band X door het land. Daar speelde Michael Wagener nog in en hij is een bekende producer geworden.
Accept scoorde vooral metal- hits als ‘Balls To The Wall’, ‘Metal Heart’ en ‘Fast As A Shark’, dat is een van de eerste speedmetal songs wordt gezien.

20 jaar zonder Accept

Inmiddels is Dirkschneider bijna 20 jaar uit de band en weet met inmiddels alweer zijn 18de album te presenteren. ‘Game Over’ is dan ook een album waarmee hij zijn laatste tour zal gaan doen. De man is ruim 70 en tourt al jarenlang door de wereld. Met hun laatste album, Live in Belgrado, dat werd opgenomen tijdens de pandemie is al een teken dat hij maar doorgaat wanneer dit kan. Met alle restricties die er nodig waren, dat wel weer.
Het is te lezen in het interview dat we met zijn zoon en drummer Sven begin dit jaar hadden.
Hierin verteld hij dat er gewerkt werd aan een nieuw album vol krachtige songs waaronder het ‘Metal Never Dies’ en ‘Prophecy’. Met de zorg over deze wereld horen we nu ‘Kids and Guns’ en ‘Empty Eyes’.

Metal naar verwachting

Het album brengt wat we van UDO kunnen verwachten. Stevig uptempo gitaarriffs en een stuwende drums. Altijd een solo en een stem als een scheermes die de metal ruw en powerful maakt. ‘Like A Beast’…’Speed Seeker’, ‘Metal Damnation’, 16 songs vol ruw melodic metal.
Heerlijk! 

8 november 2021
In dit bericht:
Translate »