De Luxemburgse zangeres Tyra kent al wat succes gekend. Het is dan ook niet vreemd dat het nieuwe album vol verwachting werd opgewacht. Tyra weet met haar pop en dansbare klanken de omringende landen van Nederland te betoveren. Ja en waarom Nederland niet ?

De popsound van Redemption is gebaseerd op haar verbroken relatie. Dat hoeft geen nieuwe inspiratiebron te zijn, maar Tyra weet ergens een vorm te vinden wat schuurt tussen Lady Gaga en Taylor Swift. Het is uitdagend, kwetsbaar en toch ook weer pakkend. Met ‘Underwater’ weet ze je in de sfeer te krijgen om goed naar het nummer te luisteren en het ‘Karma’ pakt je dan in het geheel. Je volgt de ellende waar ze met ‘In Your Eyes’ mee opende. Met een muzikaal geheel van elektro beats en pakkende melodien is het geen directe bombastische dance. Het ligt wat gevoeliger. Haar manier van zingen is kwetsbaarder en gelijk ook mainstream om vluchtig het album te beluisteren. Als achtergrond muziek of wanneer je er dieper in duikt. Het is beide aangenaam. Juist wanneer je even erin duikt verteld Tyra over haar  verlossing en kan ze nu de wereld aan.

Geef jezelf de kans om er naar te luisteren en dan verlies je jezelf in het geheel van dit album met  ‘Dream Girl’ en ‘House of Glass’.  Tyra weet de inhoud van het gehele album in ruim 3 minuten weer te geven in het slot nummer ‘SOS’.
De 7 songs kennen een drama, maar hopelijk wordt dit de start voor haar nieuw begin waarin ze weer met vrolijke klanken kan shinen.

19 maart 2023
In dit bericht:
Translate »