Het gaat goed met de Noorse popsound. De band Tuvaband met producer Tuva Hellum Marschhauser wist de Noorse Grammy binnen te halen.
Het vierde album van Deze Tuvaband is vooral toegankelijker voor het grote publiek te noemen.

Daar waar de droompop met de indie popsound wordt vermengt brengt dit wel mooie liedjes met zich mee. Het doet denken in aan Bjork met de muzikale omlijsting van Kate Bush. Met songs ‘Rejuvenate en ‘Something Good’ komt het allemaal vanzelf in ‘Full Bloom’. 

Het lichte stemgeluid neemt je mee in de wereld van ‘Liquid Matter’, ‘Breath In’ en ‘Breathe Out’. Het zijn dan ook al snel 14 titels die op het album prijken. Reeel gezien blijven er 12 songs over wanneer de titels als intro van een aangekondigd nummer beschouwd.
De sfeer blijft wel in de low mellow mood hangen. Het kan ontspannen werken al kan het ook wat eentonig gaan overkomen. Het geheel maakt dat het wel een lekker album is zonder dat je erbij hoeft na te denken wat er allemaal gezegd wordt.
Daar wanneer je het album meerdere malen hoort hoor je vanzelf de verhalen tot je komen. ‘Lost in Translation’ zou dan de enige belemmering van het geheel zijn. 

Prima album! 

 

11 februari 2023
In dit bericht:
Translate »