Wanneer de jeugdvrienden Olly Knights en Gale Paridjanian in zuid Londen hun liefde voor muziek in de akoestische gitaren stoppen, konden ze nog niet weten dat men ruim 20 jaar later dit als band nog steeds doen.

The Optimist was het debuut dat als aanjager voor de sound a la Coldpay geldt. Later zien we meer UK acts deze sound ontwikkelen. Toch bleef deze Turin Brakes in de Europese populariteit wat achter. Met wat horten en stoten komt men nu met 10de album. Al is het recente album alweer van 2016.

Toch weet de band een heerlijk ontspannen sound te produceren. Wanneer je ‘The Ride’ beluisters hoor je de elementen van Pink Floyd hierin, maar het lekkere uptempo pop liedjes komen met ‘Isolation’, ‘This Love’ en het rustige ‘No Rainbow’. Met ‘Solid Ground’ gaat de band even terug naar de begin periode en de akoestische gitaren. Opvallend zijn de zanglijnen en de stemmen die mooi bij elkaar passen. Het ‘Rain and Hurricanes’ met de samenzang is hier een juweeltje van geworden.

Het album is dan ook een mooi come back album geworden, zover je kunt spreken van een come back. Het zou weer mooi zijn dat de heren te zien zijn voor een groot publiek. Mooi detail is dat de begeleidingsband  met Rob Allum (The High Llamas), Eddie Myer en Phil Marten ook een eigen carrière kennen. Hierbij zijn ze verantwoordelijk voor een serie songs van het succesvolle album The Girl You Lost To Cocaine van SIA. 

4 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »