Trivium – In The Court of The Dragon


De band staat als supportact in US voor Metallica, maar de heren van Trivium weten zelf een heerlijke pot metal te brengen, waardoor het alleen maar een aanwinst is voor een avondje metalwerk.

Terug naar de basis

De band uit Orlando, USA met Matt Heafy als zanger wist met vele acts al te touren. Met het album Vengeance Fall wist men in Nederland zelfs de hitlijsten te bewandelen. Persoonlijk vond ik de opvolger en melodieuzere Silence In The Snow het beste van de band. Toch gaat de band terug naar het oude metal geluid dat we van hen kennen van het album The Crusade.
Het titelstuk is direct hun visitekaartje. Rollende dubbele basdrums en volle snelle riffs alsof het een geluid is. ‘Like a Sword over Damocles’ of ‘From Dawn to Decadence’ krijgt nog wat extra melodie in het nummer mee. Vooral de gitaarsoli die door de songs dralen maken deze band speciaal en met hun meezing refreinen sluit het prima aan bij het grote publiek.

Groeien in de metal

Trivium weet met ieder album te groeien in de sound van de metal. Met ‘The Shadow of the Abattoir’ als hoogstandje. Misschien valt dit nummer met het melodeuze ballad intro op tussen al het geweld. Maar de opbouw is heerlijk en powerful waar de echter kracht van Trivium naar voren komt. 

8 november 2021
In dit bericht:
Translate »