In 2021 besloten we het roer om te gooien. We voelden ons vastgeroest in patronen, sound en aanpak en wisten geen richting te vinden voor een nieuw album. De band had dringend nieuwe prikkels, inspiratie en richting nodig om door te kunnen. Tricklebolt moest uit haar bubbel en op zoek. Wat kan Tricklebolt allemaal zijn?

De Nederlandse band Ticklebolt is alweer 10 jaar actief. De psychedelische 70s sound weet de band nu tot hun eigen te maken. Met Honey From the Sky komt er een heerlijk fris en energiek album tevoorschijn.

Het openingsnummer Energie is direct al pakkend en met een legio gasten voor dit album gaat het feest alleen maar door. Pablo vd Poel van DeWolff weet aan te schuiven voor het ‘Paranoid Radio’.  De sound van deze rock met mondharmonica, spannende drives in Little Bitty of het ‘Scorpio’ met de band Indian Askin. Vol energie en heerlijke drive maakt dit nummer je tot een doorgedraaid psycho. De band blijft gast voor ‘Summer in The Lowlands’ en met een Talking Heads sound dat zich in de begin jaren 70 zou afspelen, weet de band hier een juweeltje van het album te brengen.

Het album weet deze drive vast te houden tot het eind van het album. Het album is dan ook een lekkere verrassing maar valt net wat laat voor het festival seizoen. Hopelijk dat het de nodige attentie krijgt zodat men eind van het jaar zich in de picture speelt voor de grote festivals in Europa.

Lekker psychedelisch rock album!

29 mei 2024
In dit bericht:
Translate »