Treetop Flyers – Old Habits


Oude gewoonten zijn moeilijk af te leren weten de heren van Treetop Flyers te blijven vliegen. Ieder album is weer beter dan de vorige en met Old Habits zijn ze beter dan ooit. De band uit Londen was een veelbelovende act, maar vanaf 2013 zijn er maar 4 albums uitgebracht.

A la Van Morrison

Wanneer zanger Reid Morrison direct de band op sleeptouw neemt met ‘Golden Hour’, dan is de kop er af zullen we maar zeggen. Het gitaarwerk kent de sfeer van de good old 70’s, dat hier met een vleugje soul in de rock een lekkere sound krijgt.  De blazers die in de songs ‘100’, ‘Cool Your Jets’ en Castlewoord  Road’ doorklinken brengt een mooie sfeer, wat doet denken aan Van Morrison. Met een vleugje singer -songwriters country in het titelnummer en ‘River’ wordt het helemaal intiem.

Het is dan ook een prettige verrassing zo aan het einde van het jaar. Een band dat niet opvalt in het geheel maar zal zeker een fijn rustpunt zijn in de drukke tijden. En live,  een mooi plekje voor deze band op het einde van de middag op een festival, is zeker genieten!


Loose Music

 

16 december 2021
In dit bericht:
Translate »