Tori Amos – Ocean to Ocean


Toen de roodharige Myra Ellen Amos (inmiddels Tori) half jaren ’90 doorbrak met het album Under the Pink, had ze er al 15 jaar muziekervaring opzitten. Met haar eerste bandje Y Kant Tori Read speelde ze samen met Steve Caton en Matt Sorum, die later drummer werd bij The Cult, Status Quo en Guns & Roses.
Tori nam als B-kantje een prachtige uitvoering van ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana op. Op haar debuutalbum Little Earthquake schreef ze, met al haar ervaring in een streng religieus gezin, alle ellende van zich af. Dit deed ze dunnetjes over op Under The Pink, waar NIN Trent Reznor de achtergrondvocalen voor zijn rekening nam, en werd ze ambassadeur voor RAINN (Rape Abuse & Incest National Network). Nu zijn we ruim 25 jaar verder en heeft ze een aantal prachtige albums gemaakt.

Van Nirvana naar Ocean

Met het nieuwe album Ocean To Ocean komt daar weer eentje bij. Haar zangstem is nog even prachtig als toen, en met ‘Devils Bane’ en ‘Swim to New York State’ levert ze weer mooie, ingetogen songs met een diepere inhoud af. In de titelsong gaat ze even terug naar haar jaren in London, en in ’29 Years’ overdenkt ze de tijd.
Daar waar Amos altijd bekend stond als zangeres achter een piano, is ze dat al een tijdje niet meer. Dit album kent prima band-songs, en is een album waarbij je haar opnieuw het succes van vroeger gunt.

Carré

Tori Amos staat komend jaar op 2 en 3 maart in Carré te Amsterdam. 

4 november 2021
In dit bericht:
Translate »