Live at the Fillmore is een veel voorkomende titel als het gaat om live albums. Toch is het niet 1 zaal. Miles Davis, Derek and the Dominos en The Allman Brothers maakten hun legendarisch album in NYC. Fillmore East. Chuck Berry The Byrds en Joe Cocker deden het in San Francisco. Fillmore West. Het zijn maar enkele bands om zo te noemen.

Zo wist Tom Petty in San Francisco 20 dagen op de planken te staan. Wellicht is dat niet zo bijzonder, maar wel dat de band iedere dag een andere setlist had. Van deze 20 shows zijn er 6 opgenomen en nu in de mix gegaan. Het brengt een mooie verzameling met zich mee.
Met Roger McGuinn van the Byrds als special guest  voor enkele songs waaronder ‘It Won’t Be Wrong’ en ‘Eight Miles High’. John Lee Hooker schoof aan voor een serie songs waaronder ‘Find My Baby’.

Tom Petty wist met zijn band altijd een eerbetoon te geven aan iemand in hun shows. Zonder dat dit een cover album is is het eerder een gedenkwaardig geheel. Het zijn dan ook 4 cds en ieder album vult gemiddeld een uur.
Van Knocking on Heavens Door dat hij als begeleidingsband van Bob Dylan altijd speelde tot zijn eigen songs als ‘Free Faling’, ‘American Girl’ en ‘Mary Jane’s Last Dance’.

Deze man is in de US een grootheid die geëerd wordt zoals het hoort. Wanneer Fleetwood Mac hun show eindigt en Heartbreaker gitarist zijn intro doet verschijnt Tom Petty op het scherm. Het geeft maar aan hoe geliefd deze man was en voor Europa wat ondergewaardeerd is.
Het is inmiddels 5 jaar geleden dat de man overleed en dit is wederom een mooi herdenkingsdocument dat met veel plezier beluisterd wordt.

27 november 2022
In dit bericht:
Translate »