De Engelse singer- songwriter Tom Odell kennen we vooral van het liedje ‘Another Love’. Daarna bleef het succes wat uit. De intieme songs achter de piano raakten niet meer de juiste snaar voor het grote publiek. Toch is er een hechte fanbase die Odell omarmd.

Terecht want de albums zijn nog steeds even mooi. Met Black Friday is dat ook niet anders. Of misschien in de kern wel. Naast ‘Nothing Hurt Like Love’ en het slotstuk ‘The End’ zijn de songs vooral opgebouwd met de gitaar.
Daar waar het recente album een grote diversiteit kende waar Odell eerder op zoek was naar wat zijn route zou zijn, is dat met Black Friday goed gelukt.

Met een mooie opener ‘Answer Phone’ en het titelstuk weet Odell al snel weten dat hij stappen heeft gezet. Mooie songs die net als ‘Somebody Else’ en ‘The End of the Summer’ het album sieren. Zelf ben ik minder gecharmeerd van ‘The Orchestra- songs’ die drie keer langs komen.

Of Odell nu met dit album een festival publiek stil krijgt is nog even te bezien. Voor een eigen show waarmee hij Nederland in maart aandoet, zal het vast goed komen.

29 januari 2024
In dit bericht:
Translate »