Together Pangea – DYE


Het trio uit California zijn in 2009 enthousiast begonnen onder de naam Pangea. Al bleek dit de naam van een postpunk uit UK. De naam is mooi gevonden. Aangezien ooit alle continenten aan elkaar zaten, werd dit Pangea genoemd. Deze Amerikaanse band weet met hun indie rocksound ook een vleugje postpunk met zich mee te brengen. Vandaar dat men naam moest veranderen. Met Together Pangea brengt dit het samenzijn van alle continenten terug.

Nirvana vibe

Met hun vijfde album Dye  weet de band een mix van Nirvana en Weezer te brengen. Lekker pakkende indie song zoals de single ‘Marijuana’ en het meer mainstream ‘One Way Or Another’ kunnen als hits door het leven gaan. Toch doet de sound veel  denken aan Nirvana. Wanneer je de songs ‘Rapture’, ‘Ghoul’ en ‘Somehow’ in de playlist achter elkaar aan zet. Toch weet de band ook meer melodieuze songs als ‘Alabama’, ‘Cold Water’ en ‘Little Line’ te brengen. Hierdoor krijgt het album rust en brengt het meer diversiteit in het album mee.
Met veel zelfspot eindigt de band het album met ‘Nothing to Hide’, een nummer waarmee men  een andere kijk geeft op de liefde.

Covidtijd

De Covid tijd heeft Together Panguea  veel inspiratie gegeven en tijd om een dit album tot een lekker indie album te brengen. 

14 november 2021
In dit bericht:
Translate »