Het is de Drentse singer-songwriter die de afgelopen jaren vele podia in het noorden heeft gezien. De man is dan ook geen onbekende. Inmiddels is zijn speelveld vergroot en vanuit Friesland gaat de man zijn nieuwe album presenteren.

Heart at Rest is voor de singer-songwriter pur sang een stap naar het groter podium. De sfeer van country en singer-songwriters genre past goed bij hem. De songs als ‘When You Go’, ‘Unparalleled’ en het titelstuk is heel wat anders dan het openingsnummer ‘Forward’ doet vermoeden.
Timo weet de country sound omarmen en hopelijk houdt hij het ook hierbij. Daar waar veel Nederlandse artiesten de switch maken naar de Nederpop sound, al is het in het Engels gezongen, geeft een andere country vibe. Nu hebben we een echte country man die met zijn ‘Big Grey Boxes’  en het mooie kleine ‘Cordyceps’ liedjes maakt zoals de countrysongs in US zijn bedoeld. De stem van de Jong past gegoten in dit genre en met de slide gitaar en akoestische gitaar weet hij een intieme sfeer te maken dat we maar weinig op Nederlandse bodem mensen zien doen.

Voor de countryliefhebber is dit dan ook een album dat je in huis moet halen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

26 juni 2023
In dit bericht:
Translate »