De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol kent de Nederlandse podia op zijn duimpje. Inmiddels organiseert hij een wandel tour tochten. Met veel vermaak is hij vele kilootjes kwijt geraakt en speelt hij weer de sterren van de hemel. Kortom het gaat goed met Tim Knol.

Het nieuwe album krijgt met ‘Brand New Day’ en ‘Under the Gun’ een Beatles achtige klankkleur. Een vertrouwd geluid waar Knol zich prettig bij voelt. Met dit album hoor je dat Tim in balans is horen we het ene mooie liedje naar het andere Met Tara Wilts maakt hij ‘We’re Gonna Make It‘. Een ingetogen mooi liedje dat na het even ingetogen ‘To The Darkness’ volgt. Het lijkt alsof de heren de aandacht hebben  gegeven aan de ingetogenheid. Met een vleugje begin jaren 70 stijl in de sound zijn de songs lekkere luisterliedjes, waar het titelstuk een juweeltje van is.
De overtuiging van vriendschappen en dat je er niet zonder kunt. Met een vrolijk ‘Dance With Me’ breekt dit het album even. Al zijn de gitaarpartijen van ‘Maybe’ waarvoor het album omarmd.

Zowel Tim als dit album is in tijden niet zo goed in balans geweest. En zo is het nieuwe album van Tim Knol zeker de moeite waard!

De nieuwe single ‘Currents’ komt niet van dit album, al is de akoestische versie ook erg mooi geworden.

 

19 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »