De singer-songwriter Tim Dawn uit Utrecht gaat normaal door het leven met zijn naam Tim Vroegop. Een mooie vertaling van zijn naam en de reizen door Australie en Nieuw-Zeeland bracht deze artiestennaam met zich mee. ‘Walking on A Wire’ en ‘Bite The Bullet’ werden hits en nu komt hij met zijn debuutalbum Everyday Magic.

Het is een album dat zich prima kan meten met de hedendaagse top singer-songwriters albums. Het doet denken aan Ed Sheeran wanneer je het openingsnummers ‘I Fell For You’, ‘Full Circle’ en ‘Another Time’ hoort. Het gehele album is dan ook een directe sollicitatie om als supportact voor Ed Sheeran mee te mogen gaan.
Toch weet de man een eigen sound te brengen. Zijn stem is heerlijk om naar te luisteren en met het titelstuk ‘Everyday Magic’ weet Tim er meer eigen draai aan het geheel mee te geven. Al krijg je met ‘Story of My Life’ even een Krezip gevoel te krijgen. Met de single ‘Walking on Wire’ en de Bee Gees cover ‘To Love Somebody’ staan er in totaal 13 songs op dit hit gevoelig album.

Prima debuut! 

11 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »