Aan het eind van het jaar is iedereen in de ban van de Top 2000, waar Di-rect met hun song ‘Soldier On’ goed scoort. De band waar Tim Akkerman ooit zanger van was ligt al even achter ons. Tim Akkerman weet tegenwoordig net zo mooie albums te maken als zijn voormalige band.Met Lion’s Don’t Cry verrast de man met deze band. Eind dit jaar verschijnt het album Silver Linings.

The Boss

Wanneer Akkerman zijn held Bruce Springsteen eert met een tour ‘Akkerman Sings The Boss’ uit 20218 gaat hij ook op deze wijze zingen. Het heeft hem goed gedaan om in de huid van … te kruipen. Met lekkere popsongs als ‘Won’t Let You Down’ en ‘Silver Linings’ weet Akkerman met ‘Free Loving’ een prachtig nummer te brengen waarbij pop en een Springsteensound van nu samenkomt. Met ‘Light Up The Shadowlands’ brengt hij wel een popsong dat heel dicht bij Springsteen ligt, net als het mooie intieme ‘Depart’ dat meer de solo songs van Springsteen oproept.

Eigen sound

Maar is het dan nog een copy van the Boss? Nee, zeker niet. Akkerman weet met zijn eigen band zelf prachtige songs te schrijven. De volwassen stem van Akkerman kent nu een rauw hees randje en de manier van zingen doet denken aan zijn held. 

27 december 2021
In dit bericht:
Translate »