De blues band Ticket west van de broers Pascal en Walter Wilhem wisten vorig jaar al een heerlijk album te brengen. Na 49 Park St. Blues is er nu Chucufu waarbij de band de samenwerking zoekt met zanger en mondharp specialist Greg Izor.

Het album opent met de lekkere blues sound van ‘Here In The Corner’. Een song waarbij Ticket West de leiding neemt door even te laten weten dat het een lekker blues album gaat worden. Met de mondharmonica in ‘Living Day to Day’ en ‘Don’t Wait Too Long’ gaan de songs al meer swingen en krijgt het extra kracht. Wanneer Izor de gitaar erbij neemt vult het de songs op een positieve manier.  De songs worden even puntiger en krijgt het de scherpte in de rauwe blues sound.

Een mooie samenwerking dat de eerste helft van het album goed doet!  Met de laid back blues van ‘Bastrop Jail’ is er even een rustmomentje in gezet. Het titelnummer krijgt meer de swamp blues sound mee. Lekker deinend en duelleren tussen gitaar en zang blijft swingend. Met een Texas blues hobbelen we door de Talkin’ is Easy  en weten de heren met een heerlijk laid back blues het album te eindigen.

Het album geeft een nieuwe band weer en het zou mooi zijn dat deze combinatie een pertinent vervolg kreeg. Dit album met 8 songs is al genieten!

18 mei 2023
In dit bericht:
Translate »