Ticket West – 49 Park St. Blues


De Nederlandse blues is overal te vinden. De broeders Pascal en Walter Wilhelm  weten met het nieuwe album hun derde album te presenteren. Een album vol pure blues songs. Het mooie aan dit album is dat dit een album is dat volledig eigen nummers bevat. De songs zijn van zo’n kwaliteit dat men prima kan meegaan met de internationale blues acts die we in allerlei café’s horen en zien.

Met ‘I Buried A Friend’ weet men een prachtige ode aan deze vriend, Klaas Vermeulen te brengen. Met harmonicaspeler van Bas Kleine komt de blues hier tot zijn recht. Zangeres Laura Kits schuift aan voor ‘Good Woman’ en weet met ‘Nice Guy’ een flirt over te brengen.

De songs zijn vooral door Pascal geschreven maar er is ruimte voor ieder in de band om zijn of haar inbreng geslaagd te laten klinken. Met de saxofoon van  Wouter Schueler en de piano van Roel Spanjers krijgen volledig de ruimte op ‘Mean To Me’. Met ‘Hard To Forget’, ‘Say Sorry’ en ‘She’s The Best’ zijn de classic blues songs met de daarbij behorende liefdesverdriet verhalen. De songs zijn niet vernieuwend maar zijn met liefde gemaakt. Dit hoor je en daar heeft men hard voor gewerkt.

Het is dan ook een act dat zeker gesteund mag worden, ook al is het maar om het album eerst even op Spotify gehoord te hebben.

11 juni 2022
In dit bericht:
Translate »