De Noord- Ierse band Therapy? Wist in de jaren 90 een grote hit te scoren met Diane. Het album Troublegum  is een classic album geworden als het gaat om energieke gitaarrock. Andy Caims wist met zijn band de hitparade te bestormen en alle grote festivals aan te doen. Het succes kreeg met Infernal Love zijn weerslag en ging het rommelen in de band.

Al zijn er door de jaren diverse albums verschenen is er nu het 16de album Hard Cold Fire. De titel brengt wat het album in petto heeft. Het is hard en rauw in de sound zoals ‘Bewildered Heard’ en Joy’ weergeven. Het vertrouwde geluid van de band komt terug met ‘Two Wounded Animals’. De snelle riffs en gedreven drums wordt traag ingezongen waardoor de songs een andere dynamiek krijgt.
Met de spannende riff is ‘Mongrel’ een lekker nummer en blijft men in de onrustige sound van ‘Poundland of Hope and Glory’. Deze onrust maakt het album druk terwijl de songs als het ‘Ugly’ en ‘Woe’, los van elkaar prima zijn. De diversiteit maakt dat dit album in de lijn ligt van de recente albums.  Met het slotstuk ‘Days Kollaps’ brengt men de rust weer op het album. Iets wat voor mij wat eerder had gemogen.

7 oktober staat Therapy? In de Effenaar te Eindhoven
8 oktober in de Melkweg te Amsterdam
18 november in Bolwerk te Sneek

5 mei 2023
In dit bericht:
Translate »