The White Buffalo stond in april op Nederlandse podia met LA Edwards als support act. De Amerikaanse singer-songwrtier Jake Smith, zoals hij in het echt heet, weet met zijn folk georiënteerde countryrock een speciale plek in de muziek te vullen.

De man weet met zijn nieuw album Year Of The Horse wederom een sfeer van folk en rock te produceren. De verhalenverteller doet wat denken aan Bob Seger, ook al is het maar aan zijn uiterlijk. Met de songs ‘She Don’t Know That I Lie’. ‘Winter Act 2‘ en het kwetsbaar gezongen ‘C’mon Come Up Come Out’ maakt het album pakkend.

Met de ballad ‘Am I Still A Child’ en ‘Life Goes On’ passen weer in de lijn van de songs die hij voor de serie Sons of Anarchy levert. De mooi gezongen nummers zijn kwetsbaar door de minimale instrumenten subtiel in te zetten waardoor er een warme sfeer ontstaat. Dit doet de man op een andere manier in het pop nummer ‘Card Pickup’ wat even pakkend is. De rock n roll van ‘Donna’ is weer even andere koeken maar geeft even een vlotte draai aan het album. Wederom een mooi warm album van The White Buffalo. 

13 november 2022
In dit bericht:
Translate »