De Amerikaanse indie-rockband The War On Drugs brak in 2014 door met ‘Lost in the Dream’. De nummers ‘Red Eyes’, ‘Under Pressure’ en ‘An Ocean In Between’ brachten de band naar de grote podia, en het album ‘A Deeper Understanding’ behoort tot de hedendaagse klassiekers. Het live-album ‘Live Drugs’ kreeg een toepasselijke naam, maar het is nu tijd om te verhuizen.

Een nieuw plek geeft nieuwe energie en nieuwe uitdagingen. De band heeft op dit album gekozen voor een meer ‘poppy’ sound. Als we Coldplay met Mike Scott (The Waterboys) en Mark Knopfler op gitaar laten samenspelen, komen we in de buurt van de sound op deze plaat. Het gitaartje op het openingsnummer ‘Living Proof’ heeft een hoog Dire Straits-gehalte, terwijl Adam Granduciel op ‘Victim’ het vreselijke keyboardgeluid van Jan Hammer in het nummer stopt. Misschien nu wel op een acceptabel niveau, maar het blijft toch wennen. Toch weet de band, ondanks hun indie-inslag, commercieel te klinken.

Het is een heerlijk ontspannen album met mainstream songs, zoals het titelstuk dat zo uit de klei van de jaren ‘80 is getrokken, en in een nieuw jasje is gestoken. ‘Harmonia’s Dream’ is al meer doordacht, en ‘Rings Around My Father’ is het juweeltje op dit album. De band rond dit melancholische album af met het prachtige ‘Occasional Rain’.

De band is te zien op 22 april in het Ziggo Dome te Amsterdam. 

1 november 2021
In dit bericht:
Translate »