De Engelse band The Vaccines krijgt nu even een andere invalshoek nu we met z’n allen in de wereld van wel of niet vaccineren zitten. Maar deze Vaccines mag er zeker zijn! De band rondom Justin Hayward-Young die uit een kunstzinnige familie komt. De band wist zich al in de kijker te spelen met hun debuut album 10 jaar geleden. Inmiddels zijn er heel wat tours en albums voorbij gekomen

Back in Love City is het vijfde album van deze indie rockers. Het album klinkt lekker fris en is vanaf het openings- en titelnummer direct pakkend. Met een lekker uptempo vervolg van ‘Alone Star’ en typisch Engelse indie nummer ‘Headphones Baby’ ben je direct verkocht. In de afgelopen maanden zijn er al diverse songs van het album uitgebracht. Iedere maand is het tijd voor een nieuw nummer en nu is het een geheel. De zon van El Paso waar men het album heeft opgenomen, heeft hun goed gedaan. Met een vleugje Zuid California van klap en andere percussiewerk horen we in ‘Wonderland’, al is het akoestische ‘El Paso’ ook mooi te noemen. Toch is er ook wat vertrouwd indie popsound dat we van The Vaccines kennen. ‘Paranormal Romance’, ‘Bandit’ en het mooie pop nummer ‘Heart Land’ geeft een herkenbare sound van deze band.

Dat het album de route krijgt dat het verdient is altijd af te wachten maar het zou mooi zijn dat deze band ook iets verder dan de UK hun waardering krijgt.

  

1 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »