De Engelse band The Telescopes bestaat al ruim 35 jaar. De experimentele underground band weet door de jaren heen iedere muzikale stroming uit te proberen en hierdoor een inspiratiebron voor andere bands te gaan worden. De noise sound dat naar dreampop gaat en een vervolg vind in de psychedelische rock. Het is maar hoe de tijd het betiteld. Voor deze band is het maken van muziek in de tijd waarin we leven het centrale punt.

Met Of Tomorrow komen Stephan Lawrie, Joanna Doran en David Fitzgerald met een divers album. De sound van Joy Division hoor je door de songs. Het is dan hun 15de album dat even extra aandacht nodig is om alles tot je te nemen.
Met een lekkere gitaarriff opent de band het album met ‘Butterfly’. Als een vlinder vliegt het nummer in ‘Everyting Belongs’. Toch blijft de sfeer even donker en zal dit gedurende deze 8 songs ook zo blijven. Under the Starlight is het lome nummer waarna je even een oppep beurt nodig hebt. Het nummer komt gelukkig bijna aan het einde van het album. Dan hebben we ‘Where Do We Begin’ krijgt met een uptempo sound en het juweeltje en luchtig rockende ‘the Other Side’ al gehad.

Het album klinkt wellicht niet direct tot een van de vrolijke albums, maar in de donkere alternatieve indie sound is het een aanwinst van dit jaar. De 80’s sound komt ook hier weer terug.

25 juni 2023
In dit bericht:
Translate »