The Silent Rage is een heerlijke naam voor een rock metal act. Daar waar in de jaren 80 Gene Simmons (KISS) een goede glamrockband deze naam meegaf, komt deze band naam nu terug bij een Griekse metal act.

Deze band met Nikos Siglidis  weet inmiddels enkele mini albums uit te brengen. Maar de band weet wat ze doen en nemen de zoektocht naar bekende mensen in de rock wereld. Zo is de hoes ontworpen door Michal Karcz, die zijn werk voor Metal Church en VNV Nation heeft gelever.

Al gaat het om de muziek en daar weet de band wel wanten mee. De driven sound brengt dat de band een lekker tempo in de sound heeft. Carve Your Rage,  Crowns Fly Black en Ghost of a Wayward God zijn heerlijke metal rocksound. De zware stem moet het geheel dragen en weet de donkere kant van deze sound gestalte te vinden. Het is ook iets van gestyled waardoor het niet helemaal puur is.

Muzikaal weet de band het allemaal goed te brengen. Met het mooie rustigere Black Monday brengt de band het juweeltje van het album.  Met de bonus track Defy  The Headhunters en Harvester of Souls weet de band een lekker stevig album te presenteren!

5 april 2023
In dit bericht:
Translate »