We kennen allemaal het liedje van ‘I’m Gonne Be (500 miles), al weten weinig mensen meer dat dit van het Schotse duo The Proclaimers is. Het duo is hier betiteld tot een one-day-fly. Toch weet deze heren al jaren heerlijke muziek te maken en in hun thuisland en Australië voor duizenden mensen te spelen. Al is het 500 nummer door darter Robert Thornton en de serie How I Met Your Mother later wederom een hit geworden. De broers Charlie en Craig Reid hebben vooral humor in de songs en dat komt op hun nieuwe album Dentures Out terug.

Engelse humor

Het recente album Angry Cyclist was al een prachtig album. Met de verhalen van ‘Sunday by John Calvin’, ‘The Recent Past’ en ‘News to Nietsche’ zijn weer even mooi. De humor in ‘Praise’, ’The World That Was’ en ‘Things As The Are’ is hilarisch maar kent ook de wrange Engelse humor met een keerzijde van waarheden. De piano intro s worden snel tot een bandvorm gegoten en dan wordt het ‘Signs of Love’ een gezellig pop liedje met een knipoog.

Dit weten de broers heerlijk in de muziek te verwerken waardoor het vooral in UK landen begrepen wordt. Dit zien we dan ook weer terug in de hoes van dit album. Wederom een mooi album van de broeders! 

18 september 2022
In dit bericht: