The Police – Around The World


The Police, de band uit London dat de wereld veroverde met de songs ‘Roxanne’ en ‘Walking On the Moon’. De band van de heerlijk losse drummer Stewart Copeland en de jazz georiënteerde gitarist Andy Summers. Maar vooral bekend van het de charismatische zanger/bassist Gordon Sumner die we vooral kennen als Sting.

Docu liveshow

Het album met de dvd is een documentaire uit van hun eerste wereldtournee in 1979-1980. Het album Outlandos D’Amour was al een megaseller en Regatta de Blanc was verschenen. De liveshows in Japan en Hong Kong werden opgenomen. De hits ‘Walking On The Moon’, ‘So Lonely’, ‘Can’t Stand So Close To Me’, ‘Roxanne’ en ‘Message In The Bottle’ komen voorbij. Op de dvd wordt de band geïnterviewd en zijn de scenes afgewisseld met live en clip momenten.
Op de cd gaat alles in een show door. Hierin vindt je dan ook de minder toegankelijke songs als ‘Deathwish’, ‘Visions of the Night’ en het later bekende ‘Bring On The Night’.

Hoewel de band in zijn begin periode stond was het een topact met veel energie. Hiervoor is de drums altijd belangrijk geweest. De eenvoud van Copeland achter de kit is inspirerend voor drummers. Het blijft heerlijk om hem achter de kit te zien en de band tot een grote hoogte doet opzwepen.

Het album is dan ook een van de beter re-issues van de afgelopen tijd. Sting is de komende maand te zien op Bospop te Weert.

Andy Summers komt in september/ oktober naar Nederland:

  • 8.09.2022, TivoliVredenburg, Utrecht
  • 29.09.2022, Oude Luxor Theater, Rotterdam
  • 30.09.2022, SPOT, Groningen
  • 08.10.2022, Musis, Arnhem


 

27 mei 2022
In dit bericht:
Translate »