De Amerikaanse indie rock act uit North Carolina brengt hun derde album. De heren Passen in het rijtje van Cherry Glaer en King Gizzard and the Lizard Wizard. Toch weet The Nude Party de songs iets luchtiger te brengen. Herkenbaar is het orgeltje wat optimaal aanwezig is.

Het album start met ‘Word Gets Around’ start de band gedegen als een mainstream indie band. Hard Times komt de 60s sound al meer om de hoek kijken en dan horen we de inspiratiebronnen ook meer in de songs terug. ‘Midnght on Lafayette Park’ krijgt een country stempel mee waardoor je de eerste drie songs verschillende genres hebt gehad.

Deze diversiteit geeft de grote diversiteit van het album en deze band weer. De rode draad ligt vooral in de good old 60s sound dat we terug horen met handclaps  in onder andere Hey Monet. Naast de good old sound is het een warme sound dat het album aantrekkelijk maakt. De Rolling Stones sound in ‘Polle Anne’, ‘Tree of Love’ en het titelstuk ‘Ride On’ worden afgewisseld met uitdagendere songs als het ‘Somebody Trying to Hoodoo Me’ en ‘Cherry Red Boots’.

Het juweeltje zit dit keer aan het eind van het album Red Rocket Ride is een kwetsbaar maar mooi nummer dat in de compositie een mooie opbouw kent.

The Nude Party weet met dit album zich iets breder te oriënteren dan de vorige 2 albums.

26 maart 2023
In dit bericht:
Translate »