De Amerikaanse indie rockers The National zijn als band inmiddels minder bekend dan hun side projecten. Toch weten de heren alle ingrediënten van The National in hun side projecten te stoppen. De band is dan ook een inspiratiebron voor veel jonge bands waaronder Bon Iver, Phoebe Bridges en natuurlijk Taylor Shift.

Haar succesvolle album van deze tijd zijn mede geproduceerd door Aaron Dressner. Hierdoor horen we de succesvolle zangeres op het recente album “First Two Pages of Frankenstein”. Een album dat gemaakt is na al hun solo en side projecten. Zanger Matt Berninger nam even de tijd hiervoor en wist in zijn donkere dagen een sprankje muzikaal licht te werpen.  Het album is een van de mooie albums van 2022 en is door velen niet echt opgemerkt.

Het album Laugh Track is het tweede deel of het zusje van het album. Ook hier horen we Bon Iver. Dit keer op de ‘Weird Goodbyes’ en Phoebe Bridgers op het prachtige titelstuk ‘Laugh Track’. Het is nu ze oudste dochter van Johnny Cash,  Rosanne Cash  die hier de aandacht tot doorbreken krijgt. We horen de countryzangeres op het nummer ‘Crumbe’
Het album is nog even mooier dan het vorige album. Het is integer in de songs als ‘Dreaming’ en ‘Deep End’. Het mooie is dat men een ode geeft aan de  hardwerkende  ‘Tourmanager’.
Het album is dan ook een mooi toevoeging op het vorige album. Waardoor dit eigenlijk het tweede deel is.

 

The Natiomal staat vrijdag voor het eerst hier in de Ziggo Dome.
Het album zal 17 november in de winkels liggen, maar is inmiddels op de streamingsdiensten te vinden.
Altijd fijn om de songs te kennen wanneer je naar de Ziggo Dome gaat.

28 september 2023
In dit bericht:
Translate »