De Amerikaanse indie rockers van The National laten weer wat van zich horen. De band uit Cincinnati bestaat inmiddels alweer bijna 25 jaar. Daar waar de  broers Aaron en Bryce Dessner met Scott en Bryan Devendorf het hart van de band zijn, is zanger Matt Berninger een belangrijke schakel en weet Sufjan Stevens zo nu en dan de toetsen te bespelen.
Tussen het recente album I Am Easy To Find uit 2019 en dit album is er veel gebeurd. Berninger brengt zijn fantastische solo album terwijl Bryce en Scott Tame Impala man Jules Vernon ondersteund met Big Red Machine. Daarnaast hebben het succes van Aaron Dessner die de albums van Taylor Swift tot een groot succes bracht.
Maar nu is het weer tijd om eigen dingen te doen. Samen met Sufjan Stevens weet men een vertrouwd geluid als openingsnummer  te brengen. ‘Once Upon A Poolside’ geeft de rust en het pianospel van deze gastmuzikant  geeft een vertrouwd geluid voor de band. De sound van een Leonard Cohen die zijn herbeleving anno 2023 beleefd. Net als de indiesongs ‘Alien’ en het ‘New Order T-shirt’. Met Phoebe Bridgers als gast voor twee songs ‘This Isn’t Helping’ en ‘Your Mind Is Not Your Friend’ zegt alles over hoe deze heren over Bridgers denken. De toekomst is daar…. Natuurlijk is er door Swift ook een wederdienst. Het duet van The Alcott is dan ook een juweeltje voor dit album. Met hier en daar een groot orkest (dat ook echt een orkest is) weet de band dit album volledig  tot een album voor de jaarlijstjes af te maken.

Hopelijk geeft het de ruimte om deze band bij een breed publiek populair te krijgen. Als status doet men zeker niet onder acts als R. E. M.

1 mei 2023
In dit bericht:
Translate »