De energieke indie punk-rock band uit Melbourne kunnen we scharen onder de bands als King Gizzard and the Lizard Wizard, Beans , The Orb en Crepes. Het is dan ook niet helemaal vreemd want deze band is een samenstelling van deze acts. Het ligt allemaal dicht bij elkaar en dan brengt dit al snel een leuke samenwerking met zich mee.

Met een lekkere drive in de songs weet KennySmith de songs in te zingen.  De sound van de 60s stoner rock en de luchtigheid van Nirvana brengt dit album tot een mix van indie rock met fuzzy gitaren en lichte gitaarsolos van Callum Shortal (Orb) zoals het in het ‘Growing Pains‘ te horen is.

De band wist met ‘Bittersweet Demons’ een hit te scoren en van dit album is ‘Comos Mentis’ het visitekaartje van het album. Het album weet te beginnen met stevige gitaren en astronomische bliepjes. Het doet wat jaren 80 aan maar dat veranderd gedurende het album. Na vele herhalingen in ‘Balerina Balerina’ weet de band het album laten swingen met ‘Living Under The A Rock’.
Vanaf dat moment is het allemaal wat speelser en zijn ‘Farewell To Clemency’, ‘Bowlegged Beautiful’ en ‘The Royal Vagabond’ lekkere songs.

Het is dan ook een prima opvolger en is het mooi dat dit project ook op het podia te vinden zal zijn. 

14 september 2022
In dit bericht:
Translate »