De Australische rockband The Murlocs vindt de oorsprong in het Australische Melbourne. Met frontman Ambrose Kelly-Smith weet de band langzaam de wereld te veroveren. Terecht want deze band maakt even het verschil ten opzichte van de vele bands die tegenwoordig voorbij komen.

Het gaat hier om de puurheid dat de band vanaf het begin in 2011 al leverde. Met bassist Cook Craig kent de band de ingang van een label. Hij speelt ook in King Gizzard waardoor The Murlocs bij het label Fightless kon tekenen. Nu zijn we ruim 10 jaar later en verschijnt hun zevende album op het ATO label.

Met Calm Ya Farm weet de band pakkende songs te produceren. Vanaf de eerste klanken van ‘Initiative’ weet de band een uitnodigend album te brengen. Een mooi rockalbum met een country indie sfeer dat vertaald wordt door een mondharmonica dat door het gehele album zich even laat horen. Met het instrumentale ‘Forbidden Toad’ en heerlijke popsongs als ‘Captain Cotton Mooth’ en een ode aan de band in  ‘Smithereens’.
De muziek doet dan ook aan deze band denken. Al kan dit ook een brainwave zijn, maar fans van deze band zulllen het gaan herkennen. De rocksound met pakkende melodielijnen en maatschappelijke teksten met een knipoog. Dit deelt men met the Murlocs die het geheel in een modern jasje steken.
De band weet zich te omarmen met strijkers en blazers in het ‘Catfish’. Deels uit een keyboard en deels real life.

Het zevende album van The Murlocs is naast de digitale wegen ook op speciaal vinyl verkrijgbaar.
Al is de muziek al meer dan de moeite waard om dit album te gaan beluisteren!!

16 mei 2023
In dit bericht:
Translate »