Wanneer 5 studenten aan de Brits Iers Moderne Muziek Instituut (BIMMI) te Dublin een band beginnen, weten ze dat ze geen doorsnee popsongs wilden maken. Het moest iets te betekenen hebben.
De band bracht hun debuutsingle met video uit. More or Less werd onverwacht een succes waardoor ze aan de bak moesten voor een volledig album. Het debuutalbum ‘When I Have Fears’ verscheen in 2019. De spontane indie sound werd live goed weer gegeven en de band groeit in korte tijd uit tot een gewilde act. 

Nu is er het vervolg Gigi’s Recovery. Een album dat goed aansluit bij het debuut. De indie post punk zoals ze het zelf noemen, is lekker opzwepend a la the Pixies met een vleugje Joy Division in de zang. Songs als ‘Ethel’ en ‘Returning My Head’ weten het album goed te starten.
James McGovern weet met ‘A Thousend Lives’ en ‘Only Good Things’ ontwapenend over te komen. Al is het mooie verhaal  ‘The Starts Will Leave Their Stage’ muzikaal wat experimenteler of de ballad ‘Belonging’ geeft weer een andere kijk op de band.
Het album is dan ook diverser dan het debuut album. Altijd spannend wat het doet wanneer het debuutalbum zo’n succes is. De opvolger kent dan veel last van onnodige kritiek. Of het is een album dat identiek is aan het eerste of het is te ver van het succes staand.
Met Gigi’s Recovery weet The Murder Capital een goede balans te hebben gevonden. 

De band is 14 februari te zien in Paradiso te Amsterdam
 

18 januari 2023
In dit bericht:
Translate »