Het is alweer bijna 60 jaar geleden dat The Rolling Stones het beroemde concert in het Kurhaus van Scheveningen deed. De meeste mensen kennen de uit de hand gelopen show van de films. Voordat het allemaal gaande was speelde The Motions als voorprogramma.

Deze band uit Den Haag wist zich in de kijker te spelen door de actie van Joost den Draaijer die hen als beatgroep in de top 4 zette. Na ‘It’s Gone’ kwam de grote hit ‘Wasted Words’ van het debuutalbum. Dat geeft druk voor de band van Robbie van Leeuwen om een goed vervolg af te leveren. Dat werd het album Their Own Way.

De heerlijke 60 rock dat doet denken aan The Kinks viel zeker in de smaak. Daar waar het debuut 3 singles had, kwam er van dit album slechts 1 single, maar met een dubbele a kant ‘Why Don’t You Take It’ en ‘There’s No Place To Go’. Daar waar het eerste nummer een groot succes werd en later nog in de top 2000 terug te vinden was.

Toch wist het album het debuut album niet te evenaren. Hierdoor valt dit album vaak in de schaduw terwijl er nog prima 60 songs op te vinden zijn. ‘My Babe’, ‘You’ve Hurt Yourself’ en ‘Sitting On The Top Of The Roof’ zijn dan ook heerlijke songs van dit album.

Uiteindelijk weet de band door bandwisselingen geen constante factor te zijn en begint van Leeuwen  een andere band. Shocking Blue, dat het nodig internationaal succes wel wist te verzilveren met songs als ‘Venus’
 

25 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »