De Britse band the Moody Blues  kennen we vooral uit de jaren 60 en 70. Hits waaronder ‘Nights in White Satin’, ‘Tuesday Afternoon’ en ‘Go Now!’ zijn in een collectief geheugen op een pop quiz terug te vinden.

De band met Justin Hayward en Denny Laine (later ook Paul McCartney & the Wings, the Move ELO) begon in de jaren 60 en kent nu vooral verzamel albums en live registraties.  Het laatste album December met Kerstliedjes verscheen in 2003.

Met regelmaat verschijnt er nu een heruitgave box waarbij een of meerdere albums centraal staan. Dit keer gaat het om het album To Our Children Children Children en is het een passende titel dat ook weer in deze tijd gebruikt kan worden. Het album komt uit 1969 en toen was het een als een brief voor in de toekomst geschreven. Nu is het de brief die een terugblik geeft.

Het past bij deze band. Wat we nu noemen als prog rock kent deze band dezelfde sfeer van uitdaging voor hoe je vernieuwde rockmuziek kan maken met strijkers en  orkest zonder de tijdgeest van toen te verliezen.
Dit album kent de mooie songs als ‘Gypsy’, ‘Eyes of a Child’ en ‘Candle of Life’. Naast het album zijn er live radio uitvoering aan deze box toegevoegd. Het mooie was dat acts toen nog hun songs live op de radio speelden ter promotie van een album of song. Hier horen we ook een versie van ‘Nights in White Satin’, ’Legend of a Mind’ en  ‘The Dream’.  Songs die op het huidige Eurovisie songfestival niet zouden misstaan.

Maar deze box kent nog een album en dat is Live at the Royall Hall ui 1969.

Met deze box-set is het verhaal van de Children compleet. Het kent een deel van de heruitgave van 2006 , maar is nu weer helemaal opgepoetst en aangevuld met een mooi live album.

14 mei 2023
In dit bericht:
Translate »