Wanneer de Amerikaan Ian Hooper, de Engelsman Craig Saunders en de Italiaan Claudio Donzelli elkaar vinden in Berlijn lijkt de internationale taal van muziek een verbindende factor.  De liefde voor mooie zangmelodien, harmonieuze vocalen en pakkende liedjes brengt hen tot de EP Howl. Dit is inmiddels 7 jaar geleden en is het trio nu aan album nummer 3, Mexico.

Het album bestaat uit prachtige songs die vol klinken en laten de jarenlange vergelijking met Mumford & Sons nu ver achter hun. De band staat op zich zelf en weet met hun politiek kritische teksten zoals in het titelnummer ‘Mexico’, ‘Land of Broken Dreams’ en ‘What You Fighting For’ pittig uit de hoek te komen. Het is niet geheel vreemd, gezien alle bandleden nu met een afstand naar hun vaderland kunnen kijken.

Daarnaast weet men mooie songs te maken zoals het  ‘Devil and the Deep Blue Sea’ de donkere teksten van ‘Ghost’ and ‘My Demons’, ‘Bad Blood’ (of zijn die allen in een uur geschreven) erg mooi pakkend te noemen. Het album mag dan ook best een prettige verrassing zijn voor liefhebbers die Kings of Leon, Mumford & Sons en Lumineers een warm hart toedragen. 

15 mei 2021
In dit bericht:
Translate »