De Amerikaanse folkband the Lumineers in tegenwoordig een duo geworden. Met hun album III uit 2019 verscheen behoort tot een van de mooiste album van dat jaar. Al zullen de meeste mensen de band nog kennen van hun debuut hit ‘Ho Hey’.

Eigen divers geluid

De band bestaat tegenwoordig uit Wesley Schultz en Jeremiah Fraites die met ingehuurde muzikanten een volledige band op de planken brengt. De Amerikaanse folkpop is dan ook voor een breed publiek bedoeld. Het album III bestond uit drie ep’s dat tot een geheel werd gebracht. Dit keer gaat het om een album dat de vrolijke kant van het leven laat zien.

Het openings- en titelnummer is direct pakkend en sluit aan bij hun vorig album. Terwijl de huidige single  ‘AM Radio’ prima als singer-songwriterspop op de ether zal doen. Lekker uptempo, meezingend zijn ‘Where We Are’ en het dramatische pianonummer‘Big Shot’ en met ‘Birthday’ wordt het zelfs wat Beatles achtig. Door de diversiteit weten de heren een eigen geluid te maken dat afwisselend is en daardoor onderscheidend in het huidige muziekklimaat.

Samen met de Felice Brothers  en Diana DeMuth weet The Lumineers met hun bandleden dit album weer tot een juweeltje te brengen. 

10 januari 2022
In dit bericht:
Translate »