In Nederland zijn ze misschien nog niet zo bekend maar het Franse duo The Limiñanas zijn in Frankrijk en diverse andere landen een gerenommeerde naam. Het Zuid-Franse psych-rock duo dat bestaat uit Lionel en Marie Limiñana en die al sinds 2010 platen uitbrengen besloot onlangs om met Electrified (Best of 2009-2022) een speciale “best-of” compilatie uit te brengen.

Indrukwekkende lijst van samenwerkingen

Sinds het naamloze debuutalbum uit 2010 heeft het Franse duo gestaag aan hun carrière gebouwd. Hun muziek is redelijk eigenzinnig te noemen en bevindt zich ergens op het snijvlak van Rock, Psychedelica, Shoegaze en vaak houden ze vast aan hun Franse moedertaal. De lijst van samenwerkingen is nagenoeg oneindig en met La Pelicula, de samenwerking met de Franse DJ Laurent Garnier, noemen we nog het album dat vorig jaar uitkwam en uitermate succesvol was. Op dit album dat zowel op vinyl als cd zal uitkomen krijgen we dus een doorkijkje in hun toch wel indrukwekkende carrière tot op heden.

Bijzondere uitgave

Deze uitgave bevat maar liefst 35 tracks met een speeltijd van meer dan 2 uur en is het absoluut meer dan een Best Of geworden. Natuurlijk zijn er de bekende nummers zoals ‘I’m Dead’ die ons terug nemen naar de roemruchte jaren ’60, ‘Down Underground’, ‘Je Ne Suis Pas Très Drogue’ maar daarnaast krijg je ook nog eens twaalf exclusieve bonustracks en zelfs een nieuw nummer, ‘Domino’ waar het duo door Golden Bug wordt bijgestaan. Ook dit nummer is weer ongrijpbaar zoals we van het duo toch wel gewend zijn. Zoals gezegd zoekt het duo vaak de samenwerking op en dus komen we op Electrified ook een groot aantal tracks tegen; ‘Saul’ met de al eerder genoemde Laurent Garnier maar daarnaast ook Peter Hook (‘Garden Of Love’), Anton Newcombe (‘Istanbul Is Sleepy’), Bertrand Berlin (‘Dimanche’) en anderen. En altijd zijn daar die rammelende en schurende beats en die zwoele stem van Marie die vaak herinneringen oproept aan Jane Birkin. Electrified is een ideale release om kennis te maken met deze unieke band; naast een doorsnede van hun discografie vinden we nog diverse bonustracks terug. Een aanrader. Veel luisterplezier. 

18 september 2022
In dit bericht:
Translate »