De Britpop van toen is weer terug in de sound van The Lathums. De Britpop van The Smiths en the Undertones dat later door Artic Monkeys dunnetjes over werd gedaan. Met de band uit Wigan zien we jonge frisse koppies die de wereld gaan veroveren. Na enkele EP’s en het debuutalbum uit 2020 The Memories We Make, maakt nu plaats voor een mooi leven!

Het album How Beautiful Life Can Be is als de lente gaat beginnen. De vrolijke stem van Alex Moore in I’ll Get By en het openingsnummer Circles of Faith doen het al goed in het begin van het album. Met de lekkere uithalen in ‘Fight On’, ‘The Great Escape’ of het titelstuk doet denken aan een mix van de 80s Britpop met Feargal Sharkey en Morrissey met en de jaren 50 gitaarsolo’s uit de serie Happy Days. Over het algemeen zijn het songs die niet langer dan 3 minuten zijn zoals het ‘I See Your Ghost’ of ‘Oh My Love’, maar hierdoor blijven de songs lekker in het gehoor klinken.

Het album is pakkend en is vooral voor de nieuwe generatie pakkend en nieuw. Het is dan ook goed mogelijk dat dit album vooral een doorbraak in UK wordt. Het Nederlands publiek is altijd wat afwachtend met dit soort bands, maar dat is in dit geval helemaal niet nodig. 

6 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »