In de jaren 60 hadden we the Beatles, the Rolling Stones,, maar ook The Kinks en The Who. De meeste mensen kennen ‘Lola’, de klassieker van the Kinks. Maar de broers Ray en Dave Davies produceerden veel meer hits waar mensen het oh ja moment van kennen.

Wat te denken van ‘Your Really Got Me’ waar Van Halen later nog een grote hit mee scoorde. Of het ‘All Day and All of the Night’ en ‘Dandy’. Het zijn de popsongs van de jaren 60 die de 60 plussers letterlijk kunnen meezingen.

De band was een groot inspiratiebron voor vele acts die later zouden komen. De songs als het Beatles achtige ‘Days’, ‘Waterloo Sunset’ en het nog steeds actuele ‘Celluloid Heroes’ zijn als coversongs nog veelvuldig te horen. Van First Aid Kit tot David Bowie en Peter Gabriel. Ze weten allen de songs van The Kinks omarmen.

Dit album is een samenstelling van songs die The Kinks de eerste 10 jaar opnam. Het zijn verschillende versies. Dit is ingedeeld in de route naar avontuur, de ambitie om beter te zijn dan de rest, de vergeten juweeltjes en de nieuwe start waarbij men in de basis The Kinks bleef.
De songs zijn  opgepoetst al zijn het soms mono songs van toen  en single versies.

Het zijn nog steeds heerlijke songs wanneer je ‘Where Have All The Good Times Gone’ beluisterd of de singer-songwriters song van ‘Strangers’ en het over-zoete ‘Sitting In The Midday Sun’.
Met de ‘Death of the Clown’ weet Davies nog een juweeltje van de jaren 60 te schrijven. Het zijn nog steeds heerlijke hits die op dit album vermengd wordt met een serie onbekendere songs van The Kinks. Een album voor de instappers die eens aan rock (and roll) van The Kinks willen proeven.

The Journey is just begun.

2 april 2023
In dit bericht:
Translate »