Daar waar in de jaren 60 de muziek draaide op the Beatles en the Rolling Stones was Engeland een broeinest van nieuwe muziek. Daar was zeker The Kinks een belangrijk onderdeel van. De broers Ray en Dave Davies wisten met songs als  ‘Till The End of the Day’,  ‘A Well Respected Man’ en ‘Dedicated Followers of Fashion’ zijn net zo belangrijk voor de UK muziek als de eerste hits van The Beatles en The Rolling Stones.

Begin jaren 70 scoort de band met ‘Lola’ en ‘Sunny Afternoon’ wereldhits en the Kinks zijn legendarisch. De band weet later in de jaren 80 met de live versie van ‘Lola’ dit succes te herhalen. The Journey van The Kinks kreeg al een eerste deel en nu is er een vervolg. Het zijn allemaal classics die opgepoetst zijn. Aangevuld met demo takes en nieuwe mixen van nu. Zo zijn er drie versies van  ‘New Victoria Suite -Everbody’s A Star’, Nieuwe mixen van ‘Where They Now?’ en ‘Artificial Man’ maken dat het album in deze tijd weer onder de aandacht mag komen.

Het dubbel cd album The Journey pt 2 is een album vol met deze songs. Met deel 1 heb je al een mooie collectie van KInks songs. Heerlijke songs uit het verleden die teruggebracht zijn naar het heden.  Al heeft Ray Davies afgelopen jaren nog enkele solo albums uitgebracht. Toch is er altijd nog een wens om The Kinks broertjes nog eens op het podium te gaan zien.

19 november 2023
In dit bericht:
Translate »