Ergens begin in de jaren 60 hadden we The Beatles. De band uit Liverpool ontwikkelde zich als iconen. Maar in UK was er een cultuur wisseling aan de gang en dat hield zich niet bij The Beatles alleen. The Rolling Stones werd nog een legendarisch act. Maar velen vergeten de invloed van The Who en The Kinks.

De broers Ray en Dave Davies waren met Mick Avory en Pete Quaife net zo invloedrijk. Wat te denken van de rocksound in ‘You Really Got Me’ en ‘All Day and All Of The Night’. Songs die een stapje verder gingen dan het ‘Please Please Me’ van the Beatles.

Het album Everybody’s In Showbizz behoort tot een van de mooiste albums van de band. Het album komt uit 1972 en met het juweeltje ‘Celluloid Heroes’ hebben ze een hit in handen die over de hele wereld gaat. Maar niet alleen deze single maakt het album heerlijk. De songs ‘Supersonic Rocket Ship’, ‘Sitting in My Hotel’ en het Rod Stewart achtige, door Dave Davies gezongen ‘Hot Patatoes’ maken kleur aan dit album.

Het album wordt door de fans gezien als een switch van the Kinks naar de theatrale rocksound. Het concept album over de muziekindustrie waar ze in bewegen.

Met de re-release is er een live album aan toegevoegd. Een album vol heerlijke songs door de jaren heen. Hier hoor je dat de heren de rocksound al ver voor de tijd eigen had gemaakt. Dit is in deze tijd verder ontwikkeld door de komst van Led Zeppelin en vele anderen. Een mix van songs incl. songs van het album Muswell Hillbillies die gelijktijdig als re-release wordt uitgebracht.

De heren weten met dit album een van de mooiste albums voor die tijd te produceren. En terug luisterend is het nog steeds een juweeltje! 

15 september 2022
In dit bericht:
Translate »