The Hu stond dit jaar op diverse festivals van Europa. Misschien was het een vreemde eend in het programma maar het was zeker opvallend genoeg. De band komt uit Mongolië en in 2019 verscheen hun debuut album. De heren weten met trots het land van Djengis Khan te presenteren.

Trots

Het debuutalbum kent het teken van de voormalige heerser en de band weet met hun instrumenten van thuis een andere vorm van de rock te presenteren. Nu is er het album Rumble of Thunder waar de band opent met ‘This Is Mongol’ en het heerlijk logge ‘YUT Hövende’.  Prima rocksongs met een eigen tintje en voor mij, en velen onverstaanbaar.
Met ‘Triangle’ gaat de band al meer swingen. De zangklanken klinken lekker in de song alsof er iemand met een Australische didgeridoo door het nummer brult. De strijkers instrumenten vullen de sound met een bedje als een slaggitaar. ‘Teach Me’ krijgt een folk intro dat als een boeren rockband door Mongolië dendert. Maar je voelt de energie en power van deze band.

Hernieuwde versies

De deluxe versie kent een tweede deel waar songs op akoestische wijze worden vertolkt. Een gedreven versie van ‘This Is Mongol’ krijgt nog een versie en dit keer weet William Duvall van Alice in Chains aam te schuiven en Serj Tankian en DL van Bad Wolves schuiven aan voor ‘Black Thunder’.

Het is dan ook een album van een band die je moet aandurven om het aan te gaan. Alleen dan weet je of je het oppakt. Maar wanneer ze weer naar Nederland komen, zal je snel een plekje vooraan zoeken, en niet alleen omdat ze uit Mongolië komen.

18 juli 2023
In dit bericht:
Translate »