The Heavy Heavy – Life and Life Only


Het Britse duo Will Turner en Georgie Fuller hebben zich verdiept in de platenkast van hun ouders. De klanken van The Mamas And The Papas klinken als nieuw in de oren. Het 60’s orgeltje is uit de kast gehaald en de samenzang brengt een geheel nieuwe generatie 65 jaar terug in de tijd. De band van het duo speelde onlangs nog als support act voor Black Pumas in Nederland en staat op het punt om te touren in de US.

Het openingsnummer ‘All My Dreams’  krijgt direct een verbinding met ‘California Dreams’  van de band uit de jaren 60. Met ‘Go Down River’ en ‘Man Of The Hills’ krijgt de gitaar meer ruimte on zijn aandacht op te eisen. Er is meer ruimte om te soleren en in de trant van de lichte 60s sound, zijn de gitaren ook in deze sound gemixt. Het past geheel in het plaatje dat ze voor ogen hebben. Terug naar de tijd van Piece Love & Understanding. Dat is wat de generatie van deze tijd weer nodig heeft blijkbaar. De singel ‘Miles and Miles’ is een meer hedendaags popsong waarbij de lead vocalen liggen bij Turner. Het is het meest ‘moderne’ nummer van het album dat gelijk 2x op dit mini album staat.

De tekst dat men tired of my dreams, waar men het album mee begint horen we in ‘Sleey On Grassy Ground’. En weet het duo dit album af te sluiten met ‘Why Dont You Call’ om het sixty gevoel lekker vast te houden.

Deze lichte jaren 60 sound maakt het in het huidige muziekklimaat weer luchtig en is het fijn om dit op te pakken en in je spotify lijst van deze zomer te zetten! 

3 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »