Het Britse duo Will Turner en Georgie Fuller hebben zich verdiept in de platenkast van hun ouders. De klanken van The Mamas And The Papas klinken als nieuw in de oren. Het 60s orgeltje is uit de kast gehaald en de samenzang brengt een geheel nieuwe generatie 65 jaar terug in de tijd.

Het duo wist dit jaar Eurosonic te verrassen en inmiddels is het duo gegroeid naar een 5 piece band.
Dat geeft ruimte om de EP van 2022 nieuw leven in te blazen en aan te vullen met 4 nieuwe songs.

Van EP naar LP

Het openingsnummer ‘All My Dreams’  krijgt direct een verbinding met ‘California Dreams’  van de band uit de jaren 60. Met ‘Go Down River’ en ‘Man Of The Hills’ krijgt de gitaar meer ruimte on zijn aandacht op te eisen. Er is meer ruimte voor de solo’s in de sfeer van de 60s sound, zijn de gitaren ook in deze sound gemixt.
Het past geheel in het plaatje dat ze voor ogen hebben. Terug naar de tijd van Piece, Love & Understanding. Dat is wat de generatie van deze tijd weer nodig heeft blijkbaar. ‘Miles and Miles’ is een meer hedendaags popsong waarbij de lead vocalen liggen bij Turner. Het is het meest ‘moderne’ nummer van het album dat gelijk ook als live versie  op dit album staat. ‘Go Down River’ kent op dit album een akoestische versie.

Nieuwe songs

De nieuwe songs zijn uitgewerkte songs met doordachte gitaarsolo’s zoals het Deser Raven van ruim 7  minuten. De live versie ‘Man On The Hill’ geeft de vocalen kracht van Georgie weer. Hierbij geef men aan dat dit live een prima act is.
Met de sfeer van ‘Real Love Baby’ krijgen we het idee dat er een kleine hippie op komst is. Het ‘Guinnevere’ van Crosby, Stills & Nash is hier ook mooi vertolkt.

Nu de EP tot een lp gegroeid is en het duo tot een volledige band. Mag de kleine clubtour naar een festival tour gaan groeien en zien we wel of er nog een klein heavy monstertje verschijnt.

16 mei 2023
In dit bericht:
Translate »